Sametové příběhy, literární soutěž pro děti a mládež

Skupina aktivních prostějovských občanů sdružená ve Spolku Proti zapomnění připravuje důstojnou oslavu 30. výročí Sametové revoluce. Akce v rámci těchto oslav cílí nejen na pamětníky, ale především na mladou generaci. Třicet let po revoluci se znovu objevují snahy zpochybnit dosavadní vývoj. Máme možnost sledovat téměř v přímém přenosu překrucování pravdy týkající se demokratického vývoje po listopadu 1989. Nelze pouze nostalgicky vzpomínat na nadšení a radost, které přinesla Sametová revoluce. Je nutné především mladé lidi pravdivě informovat o tom, jak byly v naší zemi potlačovány základní lidské svobody před listopadem 1989. Je nutné, aby se mladí lidé dověděli, jak žili jejich rodiče nebo prarodiče.

Proto Spolek Proti zapomnění jako jednu z akcí oslav připravil literární soutěž, která je určená studentům a žákům prostějovských středních a základních škol. Mladí lidé by měli oslovit své rodiče, prarodiče, příbuzné a známé a zeptat se jich, jak oni prožívali dobu před třiceti lety. Co je tenkrát trápilo a těšilo. A hlavně, co pro ně znamenal a stále znamená 17. listopad 1989.

Hnutí Na rovinu! podporuje tuto zajímavou iniciativu a doporučuje svým příznivcům, aby sdíleli výzvu k účasti v této literární soutěži, případně ti mladší, aby se aktivně zapojili.

Sdílejte tento příspěvek!