4. DVĚ DALŠÍ ZMĚNY A NĚCO NA ZÁVĚR

Čtvrtá změna: Park nebude, budou garáže

Prostor pro veřejnou zeleň/park byl v původním ÚPMP vyhrazen ve Vrahovicích na parcele 820 (u kolejí). Pokud byste ale park nebo zelenou plochu hledali, tak marně. Dnes tam stojí na černo postavené garáže, které zde bez povolení zbudovala firma Tomáš Wolker stavitelství s.r.o. Cesty pěkně vydlážděné, prostor oplocený kamennou zídkou! Beton je oblíbený stavební materiál této firmy. Dost ho navozila na bunkr pana Poura na Plumlovské. Veškeré námitky proti tomuto naprosto nelegálnímu postupu město zametlo pod koberec a změna v ÚPMP tento šlendrián potenciálně legalizuje. Nově totiž deklaruje, že stavby pro dopravní infrastrukturu v plochách pro zeleň jsou nyní vedeny jako přípustné. „Dopravní infrastruktura“ je přitom velmi vágní pojem a náš Stavební úřad by jistě byl schopný do něj nějaké ty garáže schovat, v plochách pro veřejnou zeleň by tak rázem byla považovány za přípustné. Chcete v Prostějově stavět? Vyberte si zelenou plochu, postavte si co chcete bez povolení, ono to nějak dopadne. Jen se musíte umět domluvit na Stavebním úřadu.

Pátá změna: Na Plumlovské je to Pourovo

Spíše takovou úsměvnou perličkou je pak chystaná změna pro plochu okolo betonového bunkru… pardon, rodinného bydla Tomáše Poura na Plumlovské. Dříve předepsaná bloková zástavba s živým parterem, která podél Plumlovské měla být (stejně jako oboustranná alej, než ji bezmála pětimetrové betonové oplocení odsunulo do říše snů) se zde mění na typ zástavby, který má být ve stejném stylu jako již v místě stávající stavby. Fanoušci historických opevnění si tedy jistě zanedlouho přijdou v této lokalitě na své, neboť se to zde různými pevnůstkami a řopíky bude hemžit jedna báseň!

Co říct závěrem?

Jak to teď s tou změnou Územního plánu města Prostějova vidíte? Jakou máte náladu? Asi nic moc. Nicméně jsme si snad všichni uvědomili, že člověk se musí zajímat o vše, co se v Prostějově děje. Protože vedení města, které celou změnu územního plánu pořizuje, ruku v ruce se Stavebním úřadem nespí, ale koná!!! Jen je otázka, v čí prospěch.

Sdílejte tento příspěvek!