Stanovisko k pomlouvačnému inzerátu na Aleše Matyáška v Prostějovském večerníku

Je vidět, že zločinecké struktury se velmi bojí, že by mohly přijít o moc nad Prostějovem. Já ale neustoupím.

Pomluva č. 1 – dluh ve Vrahovicích

Společnost Česko-švýcarská Interinvest, a.s., jíž jsem byl do roku 2013 prokuristou, žádné účetní nesrovnalosti ani ztrátu statisícových částek nezaznamenala. Společnost má všechny uzávěrky v pořádku a ověřené auditorem. Společnost Česko-švýcarská Interinvest, a.s. poskytla uvedeným stavebníkům zdarma své pozemky pro vybudování inženýrských sítí, bez nichž by stavebníci zmínění v pomluvě nemohli stavět.

Pomluva č. 2 – převlékač kabátů

Nikdy jsem nebyl členem Křesťansko-demokratické strany. Před vstupem do TOP 09 v roce 2009, jsem byl pouze členem ODS, z níž jsem vystoupil právě z důvodu nesouhlasu s tehdejšími praktikami koalice ČSSD-ODS v Prostějově. Tyto praktiky dnes v koalici uplatňuje hnutí Pévéčko, jak je patrné i z pomluv uveřejněných večerníkem. Jsem rád, že současná ODS se od takového pojetí politiky díky jednání svých zastupitelů distancuje.

Pomluva č. 3 – neplnění povinností

„Účetní jednotky, které nemají povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem, ji za účetní období, které započalo v roce 2015, uloží do sbírky listin nejpozději do 30. listopadu 2017.“ Je zřejmé, že zde k pochybení nedošlo.
V případě uzávěrky za rok 2016, jde o opomenutí, kterého jsem si nebyl vědom a okamžitě napravuji.

Pomluva č. 4 – klesající preference

O preferencích rozhodnou voliči. Obvyklá konstrukce pomluv s nejmenovaným kolegou prokazuje úroveň inzerátu. Sestavili jsme silnou koalici, která má šanci ve volbách zvítězit a to je zřejmě i důvodem pomlouvačného inzerátu.

Pomluva č. 5 – dotace a udávání

Má hlasování o dotacích lze dohledat v zápisech zastupitelstva. Vyplývá z nich, že jsem nehlasoval proti dotacím. Podal jsem jediné trestní oznámení pro podezření z trestného činu podvodu v případě zamlčení verdiktu Dr. Bezuchy k záležitosti Manthellan. V případě pochybností o zákonnosti některých kroků vedení města jsem řešil v souladu s povinnostmi zastupitele s orgánem dozoru a kontroly Ministerstva vnitra ČR.
Plavecký oddíl je součástí TJ Prostějov. Veškeré dotace jsou rozdělovány Výborem TJ Prostějov podle transparentního klíče dle členské základny a výše vybraných příspěvků jednotlivých oddílů. Plavecký oddíl je nejpočetnějším oddílem TJ Prostějov, aktuálně s cca 450 členy. Sportovní gymnasté mají 270 členů. Tomu odpovídají i vybrané příspěvky. Celá jednota má k dnešnímu dni cca 1050 členů. V celé jednotě se výše vybraných příspěvků pohybuje kolem 2,3 mil. Kč ročně. Od města Prostějova obdržela TJ Prostějov v posledních 3 letech 0,9 mil. Kč. Z těchto peněz jsou hrazeny nájmy městským organizacím. Z účetních uzávěrek je zřejmé, že jednota hospodaří dobře. Všechny uzávěrky jsou zveřejňovány podle zákona. Pomluvu ve večerníku považuji za plivnutí do tváře všem našim členům. Před chvílí jsem volal jednateli večerníku Ing. Zdeňku Peichlovi, který je mimochodem také členem TJ Prostějov a žádám ho o vysvětlení pomluv, které list, který řídí a za nějž je zodpovědný, uveřejnil. Pan jednatel mi sdělil, že o uveřejnění pomluv nevěděl!

Pomluva č. 6 – okradení města

V případě dotace na opravu bývalé ZŠ Husovo náměstí byl ze strany vedení města vyvíjen nepřípustný nátlak na ředitele RG a ZŠ Prostějov. Celá kauza byla poprvé projednána na zastupitelstvu dne 15.12.2014.
V případě tzv. Národní olympijské centrum (NOC) byla dotace netransparentně vyřízena prostřednictvím náměstkyně ministryně školství Simony Kratochvílové, podivně sjednána ústní půjčka. Podle mého přesvědčení se jedná o předražený a netransparentní projekt, který nebude sloužit široké veřejnosti, ale je soukromým podnikem se značným rizikem pro město Prostějov jako člena spolku. Halu s podstatně širším využitím postavilo město Lipník nad Bečvou za téměř poloviční částku včetně parkoviště, což dokládá, jak bylo s prostředky dotace MŠMT hospodařeno. Navíc je parkoviště postaveno za peníze města, ačkoli má být součástí investice NOC. S okradením je to naopak. Pokud by město Prostějov požádalo v řádném řízení o dotaci na výstavbu sportovní haly, je zřejmé, že by dotaci obdrželo nikoli zákulisními cestami Dr. Černoška, ale prostřednictvím transparentní výzvy MŠMT. Město by dnes mělo halu pro veřejnost, o jejíchž parametrech by rozhodlo zastupitelstvo. Takto město přišlo o min. 80 milionů, které mohly sloužit našim občanům.

Pomluva č. 7 – kdo jej financuje

Od žádného regionálního podnikatele jsme sedmimístnou částku ani já, ani spol. neinkasovali. Veškeré informace o financování naší kampaně jsou na http://prostejovnarovinu.cz/jsmetransparentni/
O autorovi pomlouvačného inzerátu svědčí zřejmě opomenutí vydavatele v textu pomluvy č 7: „Odhalení Večerníku však svědčí o tom, že Aleš Matyášek a spol. vyinkasoval na kampaň od známého regionálního podnikatele sedmimístnou částku!!!“ Večerník je tedy zřejmě inzerentem i vydavatelem v jedné osobě.

Další trestní oznámení, druhé ve svém životě, podávám na neznámého pachatele na základě pomlouvačného inzerátu ve večerníku.

Sdílejte tento příspěvek!