Prohlášení hnutí Na rovinu! k nabídce dobrovolného testování na přítomnost viru SARS COV-2 společností KoRo Medics, s.r.o.

Obracejí se na nás rodiče, že od základních škol zřizovaných městem Prostějov (kam chodí jejich děti), obdrželi nabídku dobrovolného testování žáků na přítomnost viru SARS COV-2 společností KoRo Medics., s.r.o.

Má se jednat o bezplatné testování nad rámec plošného testování nařizovaného státními orgány. Pokud se děti tohoto soukromého testovacího projektu Zdravý Prostějov zúčastní, nabízí společnost KoRo Medics, s.r.o. jako bonus vitamínové balíčky zdarma.

 

K tomu koalice Na rovinu! prohlašuje, že není žádný opodstatněný důvod pro takové komerční testování bez vazby na celonárodní systém testování řízený Krajskou hygienickou stanicí, jakožto koordinačním orgánem testování ve školských zařízeních. Není třeba testovat děti každý týden antigenně a 2x do měsíce prostřednictvím PCR testů. K efektivnímu testování populace obecně naprosto stačí frekvence oficiálně stanovená Ministerstvem zdravotnictví a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. 

 

Vyzýváme proto občany, aby k podobným marketingovým nabídkám přistupovali obezřetně a vždy pečlivě vážili jejich ospravedlnitelnost. 

Sdílejte tento příspěvek!