Je prostějovský magistrát skutečně přívětivým úřadem?

8. listopadu se v Arcibiskupském paláci v Olomouci konala velká sláva. Cenu Ministerstva vnitra v soutěži „Přívětivý úřad“ za 1. místo v Olomouckém kraji převzal tajemník prostějovského magistrátu Libor Vojtek. Soutěž hodnotí kvalitu úřadu při poskytování služeb klientům. Kritérií je hodně, řada z nich se týká toho, jak úřad komunikuje s občany. Jde tedy o správnost obsahu a formy sdělovaných informací, přístupnost a otevřenost úřadu, přívětivost a rychlost komunikace s klienty, zapojování veřejnosti do věcí veřejných apod. Pokud prostějovský magistrát dostal tak vysoké ocenění, lze předpokládat, že i kritéria týkající se komunikace směrem k občanovi splňuje beze zbytku.
Bohužel, z nedávné zkušenosti se nedomníváme, že tomu tak vždycky je. Dvě členky Komise školské za hnutí Na rovinu! se obrátily na náměstka primátora, který má v gesci oblast školství, s dotazy ohledně stále nedořešené kauzy „Postřiky ve školách a školkách“. Od pana náměstka Krchňavého obdržely celkem rychle odpověď. Nechceme čtenáře ovlivňovat naším komentářem. Stejně tak si nemyslíme, že takový způsob komunikace se praktikuje na celém magistrátu. Proto raději oba materiály (maily) uvádíme doslovně (i v původní formě) jako přílohu tohoto článku. Obrázek si tak může každý udělat sám. A sám si i odpovědět na otázku v názvu tohoto článku.

 

 

 

 

Přesto, že lavice byly odeslány na odbornou analýzu 18. 6. 2021, tedy před pěti měsící, náměstek Krchňavý na jednání Zastupitelstva města Prostějova 23.11. 2021 oznámil:

„Vzorek ošetřených lavic byl, jak jsme přislíbili, zaslán na odbornou analýzu. Její výsledky nemáme dosud k dispozici.“

 

Sdílejte tento příspěvek!