Politická kultura v Prostějově nemá dno

Po třech letech práce v Sociální a zdravotní komisi Rady města Prostějov zřejmě zanechala Mgr. Alena Hálková tak výraznou stopu, že Rada města udělá cokoli, jen aby se tam znovu nedostala. Ano, i to je možné. Komise je totiž odborným poradním orgánem městské rady. Je tedy v zájmu rady mít v komisi lidi, kteří jsou jednak odborně zdatní, jednak ochotní věnovat mnoho svého času a energie veřejnému dobru a jednak jsou dostatečně trpěliví, aby donekonečna vysvětlovali zjevné samozřejmosti.

Co se vlastně stalo? Po komunálních volbách má každý úspěšný politický subjekt celkem oprávněný nárok navrhnout radě města odborníky do komisí. Mohli navrhnout dokonce dva, vybrán byl zpravidla jeden. A ten jeden byl z práce Sociální a zdravotní komise tak zděšen, že na tuto funkci rezignoval. Lídr politického subjektu tedy navrhl do komise náhradníka, o kterém se pro jistotu na jednání rady města ani nehlasovalo. Rada se raději uradila, že komisařů je v komisi dost a ten jeden už není třeba. Nestalo by se vlastně nic, kdyby nešlo o opoziční a celkem hlasitě ozývající se politické uskupení.

Možná vás napadne ještě další důvod, proč se tak děje. Napište nám ho pod příspěvek. Děkujeme. A nebojte, nenecháme toho 😉

Sdílejte tento příspěvek!