Močidýlka – vyloučená lokalita

Každý, kdo žije v Prostějově, zná oblast u hobby marketu OBI, kde se říčka Hloučela klikatí a vytváří pěkná zákoutí. Díky letitým stromům a jisté divokosti by šlo o krásné místo, nebýt zahrádek a neukázněných lidí co sypou odpad ze zahrad na břehy potoka.

 

Velký podíl na znečišťování této oblasti mají i bezdomovci, kteří si zde zakládají chatrče ze všeho, co v okolí najdou. Vrší zde haldy odpadků, které jsou při vyšší hladině odneseny pryč. Zbylé odpadky jsou každý rok odstraněny dobrovolníky v rámci akce Ukliďme Česko.

 

Podotýkám, že když jsem si přál zřídit táborové místo v lesoparku Hloučela a návrh předložil na zasedání zastupitelstva, nebyl akceptován. Zde je ovšem nelegálních ohnišť hned několik na opalování kabelů. Co na to policie? Nevím. Rozhodně by zde mohla dělat kontroly častěji, určitě by to uvítali i majitelé garáží, kterých je v okolí hodně.

 

Garáže jsou posprejované, okapové žlaby utržené, elektrické kabely vytrhané. A to nemluvím o příjezdové cestě. To je tankodrom! Potom se už ani nedivím, že do těchto míst hlídka policie nezavítá. Jsem přesvědčen, že by pomohlo zpevnit cestu například recyklátem, aby se situace zlepšila.

 

Město by se mělo o svůj majetek starat s péčí řádného hospodáře. Zase tolik toho pro lidi v této lokalitě nedělá. V blízkosti místa, které popisuji, má vést cyklostezka. Doufám, že bude osvětlená, už kvůli bezpečnosti všech projíždějících a procházejících touto vyloučenou lokalitou.

 

Za mě je toto místo ostuda města Prostějova.

 

Tomáš Peka, Na rovinu! (STAN, TOP09, Zelení)

 

Sdílejte tento příspěvek!